Sposób przygotowania

W rondlu połączyć mleko kokosowe z cukrem i wiórkami. Na średnim ogniu mieszać masę, aż cukier się rozpuści. Dodać rum. Odstawić do ostygnięciado temperatury pokojowej, przemieszać i schładzać około 30-40 minut lub więcej. Zamrozić w urządzeniu do robienia lodów lub w zamrażalniku (przez 3-4 godziny, co 30 minut wyjmować na mieszanie).
Podawać z sałatką z owoców tropikalnych.
Z podoanych proporcji zawsze otrzymuję około litra lodów. Ważne jest, by jedna puszka mleka kokosowego miałą 400 ml, nie mniej.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    minka

    musi być dobre
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kamilaj

    muszę spróbować !!!!!!!!!!!!!
  • 9
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    kokos mniam :) musze zrbic :)
  • 3
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    oj kokosowy mój ulubiony
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetne!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ja odpadam, ale mój mąż mówi że z chęcia spróbuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !