Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa jabłkowa

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka
50 dag
cukier
15 dag
śmietana
100 ml
woda
700 ml
cynamon Prymat
0,5 łyżeczki
groszek ptysiowy
15 dag
wino czerwone
200 (słodkie)
goździki mielone
0,25 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jabłkowa

Jabłka obrać, wykroić z nich gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Włożyć do garnka, wlać wodę i posłodzić. Wolno gotując, doprowadzić do wrzenia i gotować ok 8 minut. Dolać wino, dodać cynamon i goździki. Ponownie zagotować, po ok 5 min. zestawić z ognia . Mieszając, stopniowo połączyć ze śmietaną. Danie podawać z groszkiem ptysiowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 22.10.2013 09:04
ciekawa zupka
Katarzyna59 10.08.2012 09:47
pyszna
stokrotka 29.04.2011 16:36
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak