Sposób przygotowania

Brokuły oczyścić, umyć, przełożyć do garnka, zalać wywarem warzywnym i ugotować. Z masła i mąki pszenne przygotować zasmażkę i połączyć ją z zupą, dolać wino, gotować przez kilka minut. Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Posypać posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandra54

    Pycha!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ekstra
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    od brokułowej gorsza chyba tylko szpinakowa
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    brokułów nie lubi
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    nie lubię brokułu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    coś dla mnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    fajna zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !