Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ogórki konserwowe

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki gruntowe
1 kg
cebula
2 szt
marchew
1 szt
ocet 10 %
200 ml
woda
600 ml
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
8 szt
Sklep Prymat
ziele angielskie
4 szt
Sklep Prymat
cukier
1 łyżka
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
koper włoski - nasiona
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki konserwowe

Umyte ogórki przelać wrzątkiem. W słoiku na dniu ułóz cienkie plasterki marchewki i cebuli, na nich ciasno ogórki.
Wode, ocet i wszystkie dodatki zakotuj.
Zalewę leciutko przestudź, ciepłą wraz z dodatkami nalewaj do słoików z ogórkami.
Słoiki pozakręcać dokładnie, umieścić w garnku wyłożonym ścierką i nalac wody do 3/4 wysokości słoików, Gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
Wyjąć z wody i poustawiać do góry dnem na stole, Po ostygnięciu odwrócić i odstawić na półkę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak