Sposób przygotowania

Do mięsa dodajemy: jako, pokrojoną cebulę, czosnek, sól, pieprz, bułkę tartą wyrabiamy głądką masę. Odstawiamy.
oliwę rozgrzewamy następnie wrzucamy posiekaną cebulkę, dusimy na małym ogniu aż cebulka się zeszkli. Dodajemy pomidory z puszki oraz sos pomidorowy, chwilę dusimy. Sos podlewamy polową szklanki bulionu i doprawiamy solą, pieprzem, możemy dodac wyciśnięty przez praskę czosnek i suszoną bazylią.
Z masy mięsnej formujemy małe pulpety i wrzucamy do gotującego się sosu. Dusić około 40 minut.
Pulpety podajemy z makaronem.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Klaudia007

    muszę zrobić takie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !