Sposób przygotowania

Wszystkie składniki ciasta (piwo,woda,2 jajka,sól,mąka) zmiksować i usmażyć cienkie naleśniki.
Obrane cebule pokroić na ćwierć krążki.Boczek pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać odrobinę oleju,wrzucić boczek i chwilę smażyć.Dodać cebulę,doprawić solą,pieprzem,maggi i dusić pod przykryciem,często mieszając,aż cebula będzie miękka. Na naleśniki rozłożyć farsz,zwinąć jak krokiety i obsmażyć z obu stron na rumiano,na oleju.Na talerzach ułożyć naleśniki i polać keczupem.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    za pewne bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    za pewne bardzo smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Apetyczny przepis i zdjęcie również.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !