Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Puszysty piernik

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
2
cukru
szklanka
proszku do pieczenia
2 łyżeczki
mleko
1/2 szklanki
ciemnego kakao
2 łyżeczki
cynamonu
łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat
łyżeczka
Sklep Prymat
mąka
2 szklanki
dżem
1/2 szklanka
olej
1/2 szklanki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty piernik

Białka ubijamy, dodajemy cukier. Ucieramy mikserem na jednolitą masę. Dodajemy po kolei resztę składników. Dodajemy dżem, miszemy. Wylewamy do formy wysmarowanej masłem i pospanej kaszą manna. Pieczemu ok. 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 16.03.2011 22:18
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak