Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z rabarbarem
Kroki postępowania
Rabarbar obrać i pokroić na patelni rozpuścić cukier i lekko zezłocić do karmelu wrzucić rabarbar i smażyć kilka minut, ale nie za długo, aby się nie rozpadł.
mąka pszenna |
7,5 szklanki
|
cukier |
1 szklanka
|
masło |
20 dag
|
mleko |
2 szklanki
|
jajko |
2 sztuki
|
drożdże |
10 dag
|
rabarbar |
60 dag
|
cukier |
0,5 szklanki
|
mleko |
1,5 szklanki
|
budyń waniliowy |
1 sztuka
|
jajko |
1 sztuka
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: