Sposób przygotowania

Tłuszcz z żółtkami, śmietaną, cukrem pudrem utrzeć na gładką masę.
Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wymieszać, a rękami tylko zlepić ciasto.
Natłuścić dno dużej tortownicy, oprószyć mąką.
Z 1/3 częścią ciasta wylepić dno, posmarować dżemem.
Z 1/3 część ciasta rozłożyć na dżem nabierając palcami niewielkie zacierki.
Ubić pianę z białek, do ubitej dodać cukier i jeszcze raz ubić.
Rozsmarować pianę na powierzchni całego ciasta.
Pozostałą część ciasta rozłożyć zacierkami na powierzchni piany.
Piec w mocno nagrzanym piekarniku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Z przepisu wynika, że jest dobry.
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !