Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przepis dnia, odc. 14. Jabłkowe muffiny z rodzynkami i cynamonem

5.0
(49)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka
3 szt. (obrane i oczyszczone)
jajko
1 szt.
mąka
1,5 szklanki
cukier
1/2 szklanki
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
rodzynki
50 g
masło
2 łyżki (rozpuszczone, letnie)
Cynamon mielony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
wanilia laski
1 szt.
Sklep Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
1 szczypta
cukier puder
2 łyżki (do posypania)

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia, odc. 14. Jabłkowe muffiny z rodzynkami i cynamonem

Kroki postępowania

1
Jabłka zetrzeć na tarce lub zmiksować, dodać cukier, jajko i pozostałe składniki.
Krok 1 - Przepis dnia, odc. 14. Jabłkowe muffiny z rodzynkami i cynamonem foto
2
Całość wymieszać, dodając cynamon.
Krok 2 - Przepis dnia, odc. 14. Jabłkowe muffiny z rodzynkami i cynamonem foto
3
Dołączamy chili i ziarna wanilii.
Krok 3 - Przepis dnia, odc. 14. Jabłkowe muffiny z rodzynkami i cynamonem foto
4
Ciasto przełożyć do papierowych foremek lub na blachę do muffinek.
Krok 4 - Przepis dnia, odc. 14. Jabłkowe muffiny z rodzynkami i cynamonem foto
5
Piec ok. 20-25 minut w temperaturze 200°C.
Krok 5 - Przepis dnia, odc. 14. Jabłkowe muffiny z rodzynkami i cynamonem foto
6
Po upieczeniu muffiny lekko ostudzić, posypać cukrem pudrem i podawać.
Krok 6 - Przepis dnia, odc. 14. Jabłkowe muffiny z rodzynkami i cynamonem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sabina 30.04.2023 15:06
No to jedno czy dwa jajka? W filmie ze jedno a w opisie ze dwa jajka??
Doradca Smaku 04.05.2023 11:26
racja, 1 jajko :) Dziękuję za spostrzegawczość, przepis poprawiony!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak