Sposób przygotowania

Na ciasto potrzebujemy:# 1 1/4 szklanki mąki, 3/4 szklanki cukru, 1 jajko + 2 żółtka,
oraz 4,5 łyżki śmietany
Mąkę przesiać dodać resztę składników na ciasto, i szybko zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na około 20 minut. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną masłem blaszkę. Piec w 190 st. C do zrumienienia.
Na gotowe ciasto nałożyć owoce lub powidła.
Na masę kokosową potrzebujemy:25 dag wiórków kokosowych, 3/4 szklanki cukru,
1/2 kostki margaryny, 4 łyżki mleka, ubita piana z dwóch białek
garnku, rozpuścić masło, dodać cukier, mleko i wiórki kokosowe. Chwilę gotować na małym ogniu, stale mieszając. Zestawić z ognia i ubić pianę. Masę wyłożyć na upieczony spód. Wstawić do piekarnika i piec do zrumienienia.

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    super zrobie z truskawkami
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    takie ciasta uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Zofia12

    kokos kokos kokos uwielbiam
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    musi byc smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    Pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    mam na nie apetyt
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mateusz/matikor

    zobaczymy jak smakować bedzie z rabarbarem ale wyglada smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pycha
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !