Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone jajka po szkocku z koperkową nutą
Kroki postępowania
Cebulę obrać, pokroić w małą kostkę i wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć aż będzie złota. Dodać paprykę i wymieszać.
Zdjąć z ognia i ostudzić. Do miski przełożyć bułkę i zalać taką ilością wody aby ją pokryła i zostawić na około 5 minut.
Następnie porządnie odcisnąć z wody i zblendować. Mięso przełożyć do miski. Dodać cebulę i posiekany koperek.
Dodać zblendowaną bułkę. Doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Dobrze wymieszać masę mięsną.
Każdą porcję obtoczyć delikatnie w bułce tartej i kłaść na gorący tłuszcz. Obsmażyć z każdej strony i przełożyć do formy lub na blachę. Piec około 20-25 minut