Sposób przygotowania

W misce utrzeć żółtka z 3/4 szklanki cukru, pod koniec ucierania dodawać po 1 łyżce wody. Z białek ubić sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać resztę cukru. Ubita pianę dołożyć do żółtek. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy, otartą skórkę z cytryny i lekko wymieszać. Ciasto wyłożyć do posmarowanej masłem formy. Wstawić do wcześniej nagrzanego piekarnika i piec ok 35 minut w 180 stopniach.
Ostudzony biszkopt przeciąć na pół. Skropić ponczem (woda z cukrem waniliowym) . Śmietanę śnieżkę ubić z mlekiem. Galaretki rozpuścić w połowie szklanki gorącej wody. Po przestudzeniu dodać do bitej śmietany. Wyłożyć połowę śmietany na ciasto, poukładać miękkie pierniczki w czekoladzie. Wyłożyć resztę śmietany, przyłożyć drugą połową ciasta. Placek polać np polewą czekoladową.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    obok takiego ciacha nie mogę przejść obojętnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię taki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dominika30

    uwielbiam deserki, a ten jest świetny :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    ajres

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    super ciasto :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale apetyczne i smakowite ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    uwielbiam ciasta z pierniczkami w środku:):)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !