Sposób przygotowania

Na stolnicy przesiać mąkę, masło i margarynę przesiekać nożem, powoli dodać piwo oraz cukier puder i cukier waniliowy. Wyrobić ciasto i wstawić w chłodne miejsce na około 1-2 godziny. Rozwałkuj ciasto na grubość ok 0,5 cm i pokrój w kwadraty lub w trójkąty. Na środek nałóż konfiturę, zawiń ciasto formując rogaliki. Piec w nagrzanym piekarniku w temp 180 st na złoty kolor.
Po upieczeniu rogaliki posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    o jesli z piwkiem to dla mnie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    exstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale wspaniały przepis :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszności
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajnie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    wspaniałe
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    takich jeszcze nie próbowałam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Super rogaliki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !