Przepis i sposób przygotowania na: Napoleonka
Kroki postępowania
Do mąki dodajemy żółtko i jajko. Łączymy składniki.
Mąkę łączymy z masłem.
Białka oddzielamy od żółtek.
Smacznego
ciasto 1 |
|
mąka |
15 dkg
|
jajko |
1 sztuka
|
żółtko jajek |
1 sztuka
|
śmietana kwaśna |
2 łyżki
|
ciasto 2 |
|
mąka |
15 dkg
|
masło |
15 dkg
|
Krem: |
|
mąka |
1 i 1/4 szklanki
|
masło |
1 łyżka
|
żółtko jajek |
5 sztuk
|
cukier wanilinowy |
1 opakowanie
|
cukier |
1 szklanka
|
mleko |
1 litr
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: