Przepis i sposób przygotowania na: Pani Walewska
Kroki postępowania
W taki sam sposób przygotowujemy 2 placki.
Studzimy.
Masło ucieramy, stopniowo dodając zimny budyń oraz aromat migdałowy.
mąka |
1/2 kg
|
cukier puder |
1/2 szklanka
|
proszek do pieczenia |
1 1/2 łyżeczka
|
margaryna |
1 kostka
|
żółtko jajek |
6 sztuk
|
Krem: |
|
mleko |
1/2 l
|
mąka |
2 łyżki
|
mąka ziemniaczana |
2 łyżki
|
cukier |
3 łyżki
|
żółtko jajek |
2 sztuki
|
masło |
1 kostka
|
białko |
6 sztuk
|
cukier puder |
1 1/2 szklanka
|
mąka ziemniaczana |
1 łyżka
|
do przełożenia: |
|
dżem z czarnej porzeczki |
1 słoik
|
migdały płatki |
15 dag
|
aromat migdałowy |
kilka kropel
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: