Sposób przygotowania

Zagotować dowolnie pokrojone warzywa w 1,5l wody z kostką rosołową, włożyć umyte,rozkrojone, tak aby powstał placuszek oczyszczone serduszka. Gotować do miękkości. Wyjąć. Wywar można wykorzystać do zrobienia np. zupy. Z jajek, mąki i mleka zrobić gęste ciasto naleśnikowe.Dodać troszkę vegety.Rozgrzać olej, tyle żeby serduszka pływały. Każde serduszko zanurzać w cieście i smażyc na złoty kolor. Bardzo dobre z surówką z kiszonej kapusty z jabłkiem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    super
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    no ja podrobów nie lubię :(
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Muszą być dobre.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !