Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sernik brzoskwiniowy na zimno

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

syrop brzoskwiniowy
1/4 szklanki
cukier
3/4 szklanki
śmietana 30%
375 ml
śmietan fix
2 opakowania
galaretka brzoskwiniowa
1 lub 2
Żelatyna wieprzowa Prymat
Sklep Prymat
twaróg
0,5 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik brzoskwiniowy na zimno

Biszkopt kupiłam akurat gotowy, do ciasta mogą być również podłużne lub okrągłe biszkopty.

MASA SEROWA: Przemielony 2-krotnie twaróg mieszamy z syropem brzoskwiniowym i cukrem, dodajemy rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem śmietan fizu. Dodajemy do masy serowej, mieszamy. Część brzoskwiń kroimy w kosteczkę dodajemy do masy serowej, pozostałe kroimy w plastry.

GALARETKĘ: przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, schładzamy.

Na dno okrągłej tortownicy układamy biszkopt, następnie masę serową, wyrównujemy, układamy plastry brzoskwiń, zalewamy galaretką, wkładamy do lodówki do przestudzenia.

SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 16.08.2011 07:57
Pyszny serniczek
misia53 14.08.2010 20:21
Lubię takie serniczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak