Sposób przygotowania

Ryż ugotować, 1/4 cebuli podsmażyć na oleju, dodać pieczarki i paprykę przysmażyć wszystko razem dodać ryż, przyprawić do smaku i wystudzić, dodać jajko, wymieszać .. Długim ostrym nożem zrobić w piersi otwory i nadziać ryżem.
Na zwilżonej olejem patelni przyrumienić z każdej strony. W rondlu do duszenia zagotować bulion, dodać cebulę marchewkę pokrojoną w słupki i pietruszkę.. pogotować ok 15 min i włożyć nadziane i obsmażone piersi.. dusić ok 20 min.

Kalafior oczyścić i ugotować w osolonej wodzie .. Sos sałatkowy wymieszać z łyżka wody i dodać jogurt Grecki .. wymieszać .. Podawać mięso z kalafiorem, kalafior polewać sosem na talerzu

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Malownicze, pyszne i sycace
  • 1
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Bardzo fajny przepis, warty wypróbowania.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    interesujący przepis
  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    ślicznie sie prezentuje potrawa :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Psycholcia

    świetne danie;)
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    przepyszne danie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    pięknie smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !