Sposób przygotowania

Nerki przeciąć wzdłuż, usunąć tłuszcz i wyciąć kanaliki moczowe. Cynadry zalać zimna wodą, zagotować i odlać, czynność tę należy dwukrotnie powtórzyć. Cynadry posolić i gotować do miękkości, następnie wyjąć z wywaru i pokrajać w plastry. Cebule podsmażyć na tłuszczu, przygotować jasną zasmażkę, połączyć z wywarem i zagotować. Do sosu dodać pokrojone cynadry, przyprawy i dusić jeszcze kilka minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo lubię cynaderki, ale robię niezmiernie rzadko ... stasznie dużo przy tym roboty :).
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Nie jadłam nigdy.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !