Sposób przygotowania

Połówki śliwek gotowe do położenia na placek .Dobrze mieć w spiżarni po sezonie przygotowane w słoikach by po nie sięgnąć jak przyjdzie ochota na pieczenie .
Śliwki umyć i usunąć pestki. Układać ściśle w słoikach . Do każdego pół litrowego słoika wsypać na wierzch 2 łyżki cukru. Zamknąć dobrze słoiki . Pasteryzować przez 20 minut.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Ja też robię w syropie, tylko przesypuję cukrem i odstawiam na 2-3 dni aż puszczą sok i pasteryzuję.
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Jesli mam z czego to tez je robię :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !