Sposób przygotowania

BISZKOPT
Białka oddzielić od żółtek
Ubić białka z cukrem na sztywno, do ubitej piany dodawać po trochu żółtka, ocet i na końcu mąkę ziemniaczaną, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszając.
Piec 25 minut w 180 stop. na dużej blasze.
KREM
Proszek budyniowy rozmieszać w 2 szkl. soku.
Pozostały sok zagotować z cukrem, wlać rozrobiony budyń.
Gotować aż zgęstnieje.
Żelatynę namoczyć, gdy napęcznieje rozpuścić, podgrzewając.
Śmietankę ubić, połączyć z żelatyną.
Ciasto przekroić na 2 placki, spodni placek posmarować gorącym budyniem, przykryć drugim biszkoptem, lekko docisnąć, wierzch i boki posmarować bitą śmietaną.
Posypać wiórkami kokosowymi.
Wstawić do lodówki na 3 godz.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Oj, zjadoby się!
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    rewelacyjne jest to ciasto:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Świetne ciasto.
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    Oj leci ślinka, leci;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    wygląda bardzo zachęcająco
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna/HerLife

    bardzo lubię to ciasto...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !