Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Łosoś smażony w pesto

5.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet
300 gramów
limonka
0,5 sztuki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
do smaku
Kucharek przyprawa do potraw
do smaku
Sklep Prymat
oliwa
50 ml
olej rzepakowy
do smażenia
bazylia świeża
garść
czosnek
1 ząbek
parmezan
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś smażony w pesto

PESTO:

Do pojemnika od blendera wsyp liście bazylii, ząbek czosnku, sól i zalej oliwą. Wszystko miksuj. Dodaj tarty ser.

RYBA:
Rybę umyj i oczyść z ewentualnych ości. Całą posyp przyprawami i pesto. Odstaw do lodówki na minimum godzinę.

Rozgrzej olej i smaż na niej filety. Pamiętaj, aby filet ze skórką smażyć najpierw od strony bez skóry! W przeciwnym wypadku wysoka temperatura spowodowałaby skurczenie skór, a płat ryby wywinąłby się i rozsypał po przeciwnej stronie. Smaż na wolnym ogniu po około 7 minut z każdej strony.

Rybę podawaj z ulubionym dodatkiem, skropioną sokiem z cytryny lub limonki. Świetnie pasuje tu również salsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 11.03.2014 11:12
dobry przepis
Klausia 15.10.2013 21:04
wykwintne danie :)
quatro 05.10.2013 14:10
Uwielbiam łososia,ten na pewno jest wyśmienity.
ana1 18.09.2013 10:51
Bardzo fajne
Czarnula87 18.09.2013 08:08
pyszności serwujesz :)
Lis 18.09.2013 01:32
Pysznie się zapowiada:)
kokoszka
kokoszka 17.09.2013 21:08
pycha rybka
SylwiaMagdaSabin 17.09.2013 20:05
wspaniały efekt
ssylwiaa 17.09.2013 20:03
fajnie się zapowiada ;)
Karolcia12 17.09.2013 20:01
świetna rybka, chętnie bym zjadła kawałeczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak