Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe lamingtony
Cukier, masło śmietanę podgrzać w garnku, aż składniki się rozpuszczą. Nie gotować! Przestudzić. Dodać do masy pozostałe składniki i zmiksować. Ciasto wylać na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia.\" U mnie blacha 35x28. Nie miałam mąki krupczatki, dałam pszenna i tez wyszło.
Piec w temp 180 st. Ok. 25-30 minut. (najlepiej sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest już gotowe). Ostudzone ciasto przekroić na dwie połówki wzdłuż krótszego boku. Jedną część posmarować dżemem i nałożyć na górę drugą część. Ciasto pokroić na zgrabne prostokąty. Następnie moczyć je przez chwilę w galaretkach i obtaczać w kokosie.Gotowe lamingtony włożyć na godzinę do lodówki.
Cały proces maczania w galaretkach i oblepiania wykonała córa. Skoro wymyśliła deser to niech wie ze to cieżka praca. Fajnie jej to wyszło a pojawiło sie 29 sztuk. Mysle ze nastepnym razem sprobuje pokroic na jeszcze mniejsze kosteczki. Słodki biszkopt, kwaskowaty dżem, galaretka i kokos dały doskonale połączenie wcale nie za słodkie.