Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Krótko smażone warzywa

5.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby mun
5 sztuk
marchewka
1 sztuk
czosnek
1 ząbek
mąka ziemniaczana
1 łyżeczka
olej do smażenia
1 łyżka
sos rybny
1 łyżeczka
sos sojowy
3 łyżki
imbir świeży
1 łyżeczka
groszek cukrowy
100 gram
papryka czerwona
1 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Krótko smażone warzywa

Grzyby mun u mnie shitake myję i namaczam we wrzącej wodzie ok 20 minut.
W tym czasie marchew, imbir, czosnek i paprykę kroję w małe paseczki.
W woku rozgrzewam łyżkę oleju i zaczynam krótkie smażenia od marchewki, potem papryka, imbir, groszek, czosnek, sosy, na koniec pokrojone w paseczki grzyby. Smażę kilka chwil.
Teraz w wodzie w której moczyły się grzyby rozprowadzam skrobię i zalewam warzywa.
Mieszam aż sos zgęstnieje. Wykładam na talerz i posypuję świeżą kolendrą i czarnym sezamem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 05.09.2013 16:56
bardzo apetyczne warzywa
Ania321 05.09.2013 11:50
wyglądają bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak