Sposób przygotowania

Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Seler, marchew, pietruszkę i ogórek obrać i pokroić na drobną kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić, podobnie cebule. Na rozgrzanym w rondlu oleju przesmażyć cebulę, dodać pieczarki, a następnie warzywa; seler, marchew, pietruszkę, ogórek oraz groszek. Wszystkie warzywa dusić, dolewając nieco wody oraz doprawiając solą i pieprzem. Dodać paprykę i trzymać na ogniu dalej, od czasu do czasu mieszając i uzupełniając braki wody. Kiedy warzywa będą prawie miękkie, dodać keczup, koncentrat pomidorowy i dusić jeszcze 10 minut. Podawać z pieczywem cebulowym.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !