Sposób przygotowania

Ser rozetrzeć z łyżką masła i 4 żółtkami, wsypać trochę soli, łyżkę mąki pszennej. Białka ubić na pianę, a następnie dodać do pozostałej masy i razem wymieszać. Następnie pokroić formując pierożki. Gotujemy w wrzącej wodzie , a następnie smażymy na masełku

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Jeśli chodzi o leniwe pierogi, to robię je z większą ilością mąki i z ziemniakami.
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    extra
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    jeśli chodzi o leniwe pierogi to jestem zbyt leniwy żeby je zrobić
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    dobre nie tylko dla leniwych
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !