Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka umyć i osuszyć.
Pokroić na płaty.
Posolić, popieprzyć, posypać delikatnie czosnkiem i płatkami chilli.
Odstawić na 10 minut.
Orzechy dokładnie zmielić na mączkę.
W miseczce wymieszać mąkę z jajkami, zmielonymi orzechami, solą i mlekiem.
Mleka powinno być tyle, aby ciasto miało gęstą konsystencję.
Każdy kotlet obtoczyć w mące, następnie cieście orzechowym i smażyć na oliwie po około 4 minuty z każdej strony.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    ciekawy smak
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    No wlasnie, fajna odmiana!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !