Sposób przygotowania

Do garnka z grubym dnem wlać 2 szklanki wody i zagotować.Do wrzącej wody dodać smalec,sól do smaku,wsypać ryż i gotować na najmnieszym ogniu 20 minut.Poszatkowaną kapustę oprószyć solą,wymieszać,odczekać kilka minut aż kapusta zmięknie i odcisnąć z soku.Do ostudzonego ryżu dodać mięso mielone,odciśniętą kapustę,jajka,bułkę tartą,cebulę,czosnek,przyprawy i dokładnie wymieszać.Formować kotleciki,obtaczać w bułce tartej i smażyć tak,jak kotlety mielone z obu stron na złoty kolor.Smacznego!

Ja podałam fałszywe czerwone gołąbki z sosem pomidorowym(przepis w mojej galerii).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    anoosia

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    Super przepis na pewno spróbuje,pozdrawiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !