Sposób przygotowania

Ośmiorniczki rozmroź, a następnie gotuj przez 10-15 minut w lekko osolonym wrzątku. Cebulę i czosnek drobno posiekaj i zeszklij na oliwie. Dodaj obgotowane ośmiorniczki i wino. Duś pod przykryciem ok . 10 minut. Suszone pomidory pokrój na paseczki i wrzuć na patelnię razem z pomidorami z puszki i listkiem laurowym. Dodaj kilka listków mięty, natkę pietruszki i trochę kopru. Ośmiorniczki dopraw do smaku solą i pieprzem. Przykryj pokrywką i duś na wolnym ogniu jeszcze przez 20 minut. Bób ugotuj w osolonej i osłodzonej wodzie w osobnym garnku. Odcedź i pod koniec duszenia dodaj na patelnię. Serwuj gorące, najlepiej z lampką tego samego wina, które dodałaś do dania.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !