Sposób przygotowania

Budynie ugotować w podanej ilości mleka. Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić je na 2 części. Jedną włożyć do formy.Na nią położyć pokrojone w ósemki jabłka. Posypać je lekko cynamonem. Na to wylać gorący budyń i przykryć drugą częścią ciasta. Piec 1 godz. w temp. 180*C. Najlepsze polane polewą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    pychaaa
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Świetny pomysł, odmiana dla klasycznego jabłecznika :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Świetny pomysł, odmiana dla klasycznego jabłecznika :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    Jabłecznik super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Mój ulubiony jabłecznik.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Zawsze sie to ciasto udaje.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !