Sposób przygotowania

Ser zmielić, dodać miękkie masło, cukier i mąkę - zagnieść ciasto - powinno być elastyczne jak dobrze wyrobiona plastelina. Odłożyć do lodówki na ok. 1 godzinę, ale można dłużej. Brzoskwinie dokładnie osączyć, każdą połówkę podzielić na 3 cząstki. Schłodzone ciasto dzielić na porcje (6-8) i każdą rozwałkowywać na posypanym mąką blacie na grubość ok. 2-3 mm. Szklanką albo filiżanką wycinać kółka, przy jednym brzegu układać cząsteczkę brzoskwini i złożyć ciastko na pół. Nie zalepiamy brzegów tylko ściskamy lekko w kącikach. Układamy ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C ok. 10-15 min. aż się zezłocą. Po ostudzeniu oprószamy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Te usteczka się do mnie uśmiechają.
  • 1
    original
    Opublikowano

    kakiaa

    Wyglądają przepysznie i na pewno też tak smakują:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    bardzo fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    super
  • 4
    original
    Opublikowano

    plocia

    wyglądają super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    smakowite, aż chce się pocałować
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Fajne i pomysłowe:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    wspaniały uśmiech:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    super pomysł
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    wreszcie udało mi się je zrobić, pyszne i ani jedna nie została na drugi dzień,
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wyglądają bardzo apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja38

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !