Sposób przygotowania

Zagnieść miękkie, sprężyste, gładkie ciasto . Rozwałkować . Radełkiem wykrawać długie prostokąty i nacinać je w środku. Przekładać jeden koniec przez dziurkę tak by tworzyła się kokardka. . Smażyć na rozgrzanym tłuszczu partiami na rumiano .Wyjmować na papierowy ręcznik kuchenny by odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Posypać cukrem pudrem .

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    bardzo je lubię :)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    wyglądają apetycznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !