Korzystamy z plików cookies w celu sprawnego działania naszego sklepu internetowego (cookies niezbędne) oraz tworzenia usług i ofert dostosowanych do Twoich potrzeb (cookies opcjonalne – możesz na nie wyrazić zgodę). Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do strony lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
Korzystanie wyłącznie z niezbędnych plików cookies wymaga dostosowania zgody oraz wybrania opcji „Zaakceptuj wybrane”. Udzielone zgody można w każdym momencie cofnąć, wchodząc na zakładkę „Zarządzaj plikami cookie” znajdującą się w lewym dolnym rogu strony internetowej.
Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, jak będą wykorzystywane Twoje dane osobowe, jest Prymat sp. z o.o. z siedzibą w Jastrzębiu-Zdroju (adres: ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój). Dowiedz się więcej o naszej Polityce Prywatności.
Przepis i sposób przygotowania na:
Żurek na kaszy gryczanej
Kiełbasę, kaszę, posiekany czosnek,cebulę, liść laurowy,ziele angielskie, zalać 2 1\\2 litra wody i gotować, aż kiełkasa będzie dobrze sparzona, potem wyjąć kiełbasę i dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, dodac vegetę lub sól jak ktos woli, łyżeczę cukru, jak ziemniaki będą miękkie, zaprawić zupę śmietaną,dodac pokrojona kiełbasę i jajko, doprawić do smaku kwaskiem, pieprzem i majerankiem.
Ja żurek od dawna jadam z kaszą gryczaną, świetne połączenie, gdy nie jest zbyt ciepłe, smak po prostu rewelacyjny (żur musi oczywiście być dobry).. Tylko że te 1/3 szklanki gotuję sobie na 1 talerz a nie na cały gar żurku:)
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do
Prymat sp. z
o.o.:
Twoja przeglądarka jest nieaktualna
Zalecamy zaktualizowanie przeglądarki do najnowszej wersji lub pobranie innej.
Jeśli chcesz, nadal możesz korzystać ze strony, ale niektóre z jej funkcji mogą nie działać.