Przepis i sposób przygotowania na: Mini serniczki koktajlowe skąpane w czekoladzie
Masa serowa: 2 łyżki śmietany, 2 łyżki oleju, 1 kg twarogu na sernik, 5 żółtek, 134 gram cukru, 1 opakowanie budyniu śmietankowego -miksujemy dokładnie robotem, około 5minut. Na koniec wlać mleko i raz jeszcze dokładnie zmiksować. Masę serową wylać na spód ciasta.
Sernik: Piecz 45 minut w temperaturze 175°C. Po tym czasie wyłącz piekarnik, i pozostaw w nim sernik do całkowitego wystygnięcia. Dzięki temu nasz sernik nie popęka.
Wierzch czekoladowy: Rozpuść czekoladę mleczną w kąpieli wodnej. Pokrój sernik na kwadraciki o wielkości 3x3cm. Zanurz każdy kwadracik w płynnej czekoladzie. Odłóż, aby czekolada stężała. Rozpuść białą czekoladę i z pomocą łyżeczki zrób worki. Możesz też przełożyć czekoladę do rękawa cukierniczego.