Sposób przygotowania

Schab pokroić na 5 kotletów. Rozbić je cienko, nie przerywając mięsa.Posypać vegetą i pieprzem. Kapustę ugotować na miękko, odcisąć dobrze i wystudzić.Cebulę pokroić w kosteczkę i przesmażyć na oleju z dodatkiem łyżeczki masła. Dodać starkowane na jarzynowej tarce pieczarki. Smażyć do odparowania soku. Połączyć z kapustą i dobrze razem przesmażyć.doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Na każdy kotlet nakładać porcję farszu. Zawinąć roladki, panierować w jajku i bułce. Smażyć na oleju z dodatkiem masła na złoty kolor. Kiedy juz będą rumiane wstawić na 10 min. do dobrze nagrzanego piekarnika, aby \"doszły\". SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Nie robiłam schabu faszerowanego kapustą, podoba mi się, na pewno wypróbuje!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    zrobię napewno
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Ciekawe i smaczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Pomysłowe i na pewno smaczne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dla mięsożerców.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !