Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

wołowina w ziołach

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wolowina z udżca lub antrykotu
1,2 kg
Musztarda francuska Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat
olej
3 łyżki
mięszanka ziól do mięsa
3 łyżki
czosnek
3 ząbki
sól
Sklep Prymat
tłuszcz do smażenia
pieprz czerwony
grubo mielony łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina w ziołach

mięso natrzeć musztardą,solą i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.odstawić na 3 godz.do lodówki.pieprz wymieszać z ziołami.mięso obsmażyć na maśle,ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym,obłożyć ziołami.piec 60 min w tem.180*c.kiedy skórka się zrumieni,przykryć mięso aluminiową folią i dalej piec do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak