Sposób przygotowania

Do słoików najlepiej litrowych wkładamy koszyczek kopru, ząbek czosnku, 4 krążki marchewki surowej, 2 plasterki cebuli, 1/2 papryki czerwonej świeżej, 4 ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe. Następnie układamy pionowo ogórki całe w łupkach. Zagotować wodę z cukrem, solą oraz octem, ostudzić, i wlać do słoików. Słoiki zagotować przez 3 minuty. Z jednej porcji zalewy wychodzi około 11 słoików litrowych.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta51

    jakie piekne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gucio

    wypróbowałam i są naprawdę pyszne. Polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pyszne są;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !