Sposób przygotowania

Zamrożony groszek opłukać, wrzucić do wrzącej wody z dodatkiem cukru. Zagotować kilkakrotnie. Odstawić, odcedzić. Słodką śmietanę podgrzać na parze, mieszająć trzepaczką dodać żółtka i tartą bułkę. Gdy zgęstnieje, odstawić, wymieszać z parmezanem i przyprawić solą do smaku. Groszek włożyć do naczynia żaroodpornego, zalać sosem i wstawic do nagrzanego piekarnika. Podawać zaraz po zrumienieniu.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczny groszek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !