Lodówka

Sposób przygotowania

Schab kroimy na plastry i marynujemy w oliwie, soli z dodatkiem pieprzu, estragonu, majeranku, czosnku i posiekanej cebuli. Odstawiamy na noc. Skorzonerę obieramy, następnie wkładamy ja do miski z woda z dodatkiem kwasku cytrynowego żeby nam nie ściemniała. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości około 30 minut. Schab smażę na patelni i podaje ze skorzonerą polaną cebulką albo bułka tarta, kaszą gryczaną i surówką

Komentarze

  • 2
    dscf4893-2
    Opublikowano

    adelajda

    Super ! bardzo lubię skorzonerę ! gdzie ja kupujesz bo ja wieki jej nie trafiłam ?
  • 1
    imgp6567-kopia
    Opublikowano

    Habibi

    U nas też nie do kupienia świeża - wyłącznie w zalewie w słoikach można dostać, ale to już nie ten smak...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    tajemnicza nazwa
  • 3
    original
    Opublikowano

    mysza75

    Skorzonerę dostałam od rodziny ze wsi. Pierwszy raz w tym roku ją posadzili bo dostali od kogoś. Może na rynku można ja kupić, albo targowisku. Muszę rozejrzeć się u siebie. Pierwszy raz ja jadłam :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rzadko ja można u nas dostać a taka jest smaczna i zdrowa
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    w tym roku pierwszy raz o niej słyszałam, z pewnością zasieję na wiosnę
  • 3
    original
    Opublikowano

    mysza75

    Jak macie możliwość to siejcie dziewczyny jest bardzo dobra. Moja mam mówi że nawet lepsza od szparagów. Nie ma łyka, i jest bardzo zdrowa :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    Nie znałam takiej nazwy Wężymord, a skorzonery dawno nie jadłam
  • 0
    10371650_872353579458561_3057513019799197911_n
    Opublikowano

    EmciaPichci

    ulala brzmi ciekawie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata23

    ciekawe danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !