Sposób przygotowania

Fasolę dokładnie umyć,odciąć końcówki i usunąć włókna.Fasolkę włożyć do wrzątku z solą,cukrem(do smaku) i ugotować na pół miękko.Wkładać fasolkę pionowo do słoików.Do zalewy z gotowania fasolki dodać kwasek cytrynowy(na każdy litr 1/4 płaskiej łyżeczki).Zalać fasolkę w słoikach,zakręcić szczelnie i pasteryzować(woda ma lekko pyrkać) 1 godzinę.Po 24 godzinach znowu pasteryzować 1 godzinę.Przechowywać w chłodnej piwnicy.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Też taka robie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    idealna na zapasy na zimę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    w zimie jak znalazł
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Ja zawsze też pasteryzuję fasolkę dwa razy, na drugi dzień trochę krócej.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    dobra!!!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    dobra!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    dobra!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    robie tak
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    robie tak
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    robie tak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !