Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić, drobno poszatkować (można zetrzeć na tarce), wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem, lekko obrumienić, oprószyć mąką, wymieszać, podgrzać kilka minut mieszając, po czym podlać ok 0,5 szklanki wodą i przykryć. Dusić około 5 minut, dodać śmietanę i połowe utartego sera, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
W szerokim rondlu zagotowac wodę z octem. Do wrzatku wlewać kolejno jajka (wcześniej wybite ze skorupek do filiżanki), gotować 2 minuty. Ugotowane wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej i układać na żaroodpornym pólmisku. Zalać sosem pieczarkowym, posypać pozostałą ilością utartego sera, wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec.
Podawać z dodatkiem makaronu i surówek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !