Sposób przygotowania

Mąkę wsypać do miski, dodać olej, wodę i żółtka, wszystko dokładnie wymieszać robotem. Naczynie z ciastem przykryć i odstawic na parę minut. W między czasie filety z ryby pokroić na kawałki ok 5 cm, oprószyć solą i pieprzem.
Z białek ubić pianę, wymieszać z ciastem. W tak przygotowanym cieście zanurzać porcje ryby i smażyć na tzw. głebokim tłuszczu. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    plocia

    Zjadłabym taką rybkę
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    to musi być smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    bardzo fajna rybka
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pyszna ta rybka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    pięknie zrobiona rybka
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    super smakuje
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    super taka złociutka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ma-pl

    uwielbiam rybkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny pomysł na dzisiejszy obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszna rybka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !