Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pianka serowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto:miękkie masło
1/2 kostki
ciasto:kakao
1 łyżka
masa:masło miękkie
1/2 kostki
masa
3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat
3 łyżki
Sklep Prymat
herbatniki czekoladowe
300 g
Ciasto:
1/2 szkl.
orzechy laskowe
1/2 szkl.
masa
800 g
twaróg
800 (3-krotnie mielony)
masa
1 szkl.
kremówka
1 szkl.
masa
1 szkl.
cukier puder
1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka serowa

Pokruszone herbatniki zmiksować z masłem, orzechami i kakao. Wyłożyć spód formy, wstawić do lodówki. Ser zmiksować z masłem i cukrem. Żelatynę rozpuścić w podgrzanej kremówce. Przestudzić, przecedzić, dodać do masy serowej i wymieszać. Przełożyć na spód z herbatników. Udekorować kakaem. Wstawić do lodówki do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 20.12.2012 18:47
ciekawy przepis;)
gosia47-47 22.12.2010 17:42
smaczne
hastalavista 10.10.2010 02:18
musi być pyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak