Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 6 jajek na twardo, 12 goździków, 1 szklanka octu 6%, 1 szklanka wody, pół łyżeczki mielonej gorczycy, pół łyżeczki soli, pół łyżeczki pieprzu.

SPOSÓB WYKONANIA: Obrane ze skorupek jajka ułożyć w słoju. Wymieszać przyprawy z dwoma łyżkami octu. Zagotować wodę z octem, dodać przeprawy, gotować mieszając przez minutę. Jajka zalać wrzącym octem i mocno zakręcić wieczko. Słoik wystudzić. Wstawić do lodówki na 2 tygodnie. Podawać z zimnymi mięsami.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta41

    Dobre do wódeczki ! Jadłam i bardzo mi smakowała ta przekąska.
  • 1
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    tego jeszcze nie próbowałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    robiłam podobne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !