Sposób przygotowania

Żeberka pokroić na kawałki. Pozostałe składniki wymieszać dokładnie razem. Tak przygotowana marynatą zalać żeberka i odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia żeberka wyjąc z marynaty, lekko osączyć. Upiec na grillu lub obsmażyć na patelni. W drugim przypadku pod koniec smażenia zalać żeberka marynata i dusić wszystko razem przez 10-15 minut. Otrzymany sos w razie potrzeby można zagęścić odrobina maki ziemniaczanej rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Brzmi smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    lubię żeberka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Zapowiada się smacznie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !