Sposób przygotowania

Cytrynę umyć, sparzyć wrzątkiem, osuszyć, skórkę zetrzeć, a sok wycisnąć. Żółtaka utrzeć z cukrem, rodzynki opłukać i osuszyć. zagotować piwo z cynamonem, cynamon usunąć, a piwo wstawić do kąpieli wodnej. Wlać sok z cytryny i żółtka, podgrzewać, ubijając 10 min. Zdjąć piwo z ognia, dodać skórkę cytrynową, rodzynki i arak. Mocno schłodzić i podawać z grzankami z razowego chleba usmażonego na maśle

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta51

    DLA OCHŁODY W UPALNE DNI
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gucio

    muszę to wypróbować, wydaje sie fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marenka

    Ciekawy przepis- idealny na upalne dni
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !