Sposób przygotowania

Składniki na haluszki łączymy razem, aż powstanie dosyć gęste ciasto. Gotujemy kluseczki w osolonym wrzątku ok. 1 minuty od momentu ich wypłynięcia na powierzchnię.

Dokładny przepis na „Szpinakowe haluszki” dostępny jest w mojej księdze.

Na patelni podsmażamy posiekany czosnek. Dodajemy pokrojoną w paseczki szynkę i chwilę razem smażymy.

Wlewamy śmietanę, solimy, posypujemy pieprzem i chilli. Mieszamy do momentu zagotowania.

Haluszki mieszamy z sosem.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Przemek4

    fajne
  • 4
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Lubię szpinak
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Ciekawy pomysł:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    na pewno skorzystam gdyż uwielbiam szpinak;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !