Sposób przygotowania

Mięso zmielić .Cebule drobno pokroić i zeszklić na maśle. Wymieszać wszystkie składniki .Uformować 10 pulpetów. Ułożyć je w parowacze ( na dolnym poziomie ) i gotować 30 minut.

W tym czasie kiedy pulpety się gotują rozpuścić w garnuszku masło i wsypać koperek. Mieszając obsmażać 1 minutę . Dodać mąkę i zamieszać. Wlać śmietankę i wrzucić rozdrobniony serek topiony. Podgrzewać na małym gazie aż sos się zagęści , a serek rozpuści. Żółtko zmieszać z odrobina sosu , wlać do garnuszka i wymieszać. Doprawić sos sokiem z cytryny, sola i cukrem do smaku .

Podawać pulpety z ziemniakami i warzywami gotowanymi na parze , delikatnie polane sosem.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Ooooooo! Bardzo ciekawe! Lubię kuskus, ale gdzie go dajemy? Do p mięsa? Bo nie ma w opisie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    faktycznie kuskuks w przepisie gdzieś zniknął :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Kuskus dodać do mięsa.Pycha.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !