Sposób przygotowania

Piersi pokroic na cienkie plastry, w razie potrzeby lekko rozbic. Z jednej strony, kazdy plaster delikatnie posypac sola, papryka i pieprzem ziolowym, z drugiej strony posypac curry. Na stronie z curry, na zewnetrznym rogu miesa, kladziemy kilka cienko pokrojonych w slupki: kawalki masla i zóltego sera. Ogorek kroimy wzdluz na cieniutkie plastry, nastepnie kazdy plaster przekrajamy wzdluz na kilka cienkich slupkow, na koniec przerajamy na pol wszerz. Slupki ogorka kladziemy(kilka: 3-4) przy masle i serze, na koncu kawalka miesa. Zawijamy piersi w roladki, zaczynajac od koncowki na ktorej jest ser, maslo i ogorek. Rozklocamy jajo w miseczce, do drugiej miseczki lub talerza, wsypujemy tarta bulke. Najpierw delikatnie i dokladnie obmaczamy roladki w jajku, nastepnie w bulce. Na patelni rozgrzewamy olej - tak by roladki byly zanurzone na kilka mm. Po polozeniu miesa na olej, zmniejszamy temp. smazenia , mieso, lekko rumienimy, przewracajac kilkakrotnie na boki. Na koniec, po zdjeciu z planika, wyjac z patelni, osaczyc z nadmiaru tluszczu i podawac na cieplo z ziemniakami lub z ryzem, mozna polac dowolnym sosem grzybowym. Roladki sa aromatyczne, gdy sa bardzo cieple!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Też często robie tego typu dania.
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pyszne!
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Świetne roladki!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    wspaniałe
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Taki dewolaj to robię w niedzielę dla męża na obiad.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !